Barcelona y las 1000 grullas

La SWYAA España, como tantas otras organizaciones vinculadas a Japón, se movilizó para ayudar a los afectados por el terremoto y posterior tsunami que afectó a la costa oriental del país. Nuestra compañera Mireia Janue tuvo un papel muy activo en la actividad organizada en Sant Cugat del Vallès con el Colegio Japonés de Barcelona. Se elaboraron miles de grullas de papiroflexia en recuerdo de las víctimas y como forma de apoyo simbólico a los afectados.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Desde SWYAA España queremos seguir mandando fuerza a los supervivientes que siguen en situación precaria tras la tragedia.

El dissabte 07/Maig/2011 vaig organitzar un acte al Club Muntanyenc que es va dir ‘Fem 1.000 grues a Sant Cugat per desitjar-li sort al Japó’. Segons la tradició japonesa, fer 1.000 grues porta sort, així que després que una altra membre de l’associació ho organitzés a Girona, vaig decidir fer el mateix a Sant Cugat del Vallès.

Al Club Muntanyenc (Plaça de la Vila, 2, accés per Rambla del Celler) vam fer les següents activitats:

– Taller de grues: de 17 a 20.30h. El projecte és intentar arribar a les 1.000. (a partir de 6 anys, també per adults)

– Taller de kanjis: de 17 a 20.30h. Perquè els nens puguin aprendre els símbols d’algunes paraules japoneses i pintin o dibuixin sobre les paraules (pels més petits).

– Projecció de la pel.lícula ‘El viaje de Chihiro’, de Hayao Miyazaki (a les 18h). És una pel.lícula de dibuixos apta per a tots els públics (però es recomanable a partir dels 6 anys).

Durant l’acte vaig donar informació de com es poden fer aportacions al número de compte que dóna el Consulat General del Japó a Barcelona (veure http://www.barcelona.es.emb-japan.go.jp/terremoto2011.htm). Aquestes aportacions arriben directament a la Creu Roja del Japó.

Més informació: mcatmouse@yahoo.com (Mireia Janué)

niños y mujer kimono